Skip to main content

Permohonan kad kredit sebagai permulaan

Gambar : Pixabay


"Wang plastik" ialah istilah yang digelar oleh orang-orang di dunia merujuk kepada barang yang menakjubkan yang dipanggil "kad kredit." Dan pada kadar ekonomi sedang berjalan dan dengan kadar kehidupan yang kita ada sekarang kita mahu segala-galanya dilakukan dengan cara yang cepat. Itulah sebabnya ramai ahli perniagaan, profesional muda, bank besar dan juga pelajar kaya beratur di dalam bank yang dipercayai mereka, permohonan kad kredit di satu pihak dan keperluan untuk mempunyai kredit segera di pihak yang lain.


Kredit, kad dan permohonan kad kredit

Permohonan kad kredit telah mengambil alih keperluan untuk memiliki wang tunai sejuk dan ramai orang berdagang dengan wang hijau hasil titik peluh mereka untuk mendapatkan kad caj itu. Tetapi bersama-sama dengan permohonan kad kredit anda adalah tanggungjawab yang kami tidak sedar. Oleh itu, apabila anda berfikir untuk beratur untuk memulakan akaun kad kredit anda dan sebelum anda mula mengisi ruang yang diperlukan untuk bangun dan menjalankan permohonan kad kredit anda, ketahui semua langkah berjaga-jaga dan langkah balas untuk anda dilindungi oleh undang-undang persekutuan. Permohonan kad kredit, seperti yang kita sedia maklum, mengambil banyak masa berkaitan dengan pengesahan identiti orang di atas permohonan kad kredit. Disebabkan oleh Akta Patriotik AS yang memerlukan pengesahan lanjut bagi sesiapa yang memohon apa-apa di Amerika Syarikat, termasuk permohonan kad kredit, mendapatkan apa-apa sahaja di AS telah menjadi satu tugas yang sukar. Tetapi memandangkan kepentingan memiliki kad kredit adalah keutamaan di AS, ramai yang masih sanggup menghadapi masalah besar yang ditambah dengannya.


Kepentingan memiliki kad kredit amat penting; ambil contoh orang Amerika biasa. Rata-rata orang Amerika daripada kumpulan kelas pertengahan memiliki kira-kira lapan hingga sepuluh kad kredit yang berbeza dan menggunakan kesemuanya secara purata jika sekali sehari. Dengan jumlah ini, tidak hairanlah terdapat kira-kira seratus ribu permohonan kad kredit diproses dalam satu hari. Dan kadar jika permohonan kad kredit masih dijangka meningkat dalam suku berikutnya. Keperluan untuk kad kredit dan kad debit adalah benar dan pasaran harus terbuka untuk lebih banyak aplikasi kad kredit yang dijangka akan membanjiri mereka. Terdapat keperluan yang besar untuk lebih ramai orang untuk melihat tanggungjawab mendidik orang lain tentang cara dan bila menggunakan kad kredit mereka, kerana mata wang dolar yang diperoleh dengan susah payah yang kita buang apabila kita membeli porno dan sampah dalam talian seperti itu hanya mengaut keuntungan beberapa orang. Oleh itu, apabila anda sudah bersedia, ambil pen dan kertas dan bersiap sedia untuk mengisi borang permohonan kad kredit itu dan mengambil satu langkah dalam mengecaj ekspres dengan cara anda membeli.


Selalunya, walaupun permohonan kad kredit anda dihantar melalui pos yang menyatakan bahawa anda telah diluluskan terlebih dahulu, anda masih akan diminta untuk mengisi permohonan kad kredit atau 'borang penerimaan'. Sebab di sebalik ini adalah keperluan bank atau syarikat untuk mengesahkan pengenalan orang yang telah mereka hantar kad. Memandangkan kebanyakan syarikat menawarkan permohonan kad kredit dalam talian, anda boleh pergi ke dalam talian untuk mengisi borang supaya pemprosesan lebih mudah dan lebih mudah.


Semasa mengisi permohonan kad kredit anda, terdapat beberapa butiran penting yang perlu dipertimbangkan selain daripada nama dan maklumat hubungan anda seperti pertanyaan sama ada anda menerima setiap tawaran atau tidak, kemungkinan yuran tersembunyi yang boleh menjadi agak mahal dan sebagainya.

Comments

Popular posts from this blog

Berikut adalah 3 trigger point yang harus diwaspadai ketika Bitcoin memberikan sinyal bearish

Bitcoin (BTC) terus melihat kenaikan harga yang kuat dalam beberapa minggu terakhir, yang menimbulkan pertanyaan apakah harga akan terus naik atau melihat koreksi terlebih dahulu pada basis bullish jangka panjang. Tentunya dengan adanya reli harga akan selalu ada penurunan berupa koreksi harga yang masih diwaspadai investor, sehingga ada tiga poin utama yang harus diperhatikan untuk mewaspadai hal tersebut. Kenaikan besar, penurunan besar? Adapun aksi harga, kemungkinan penurunan yang lebih besar tampaknya kecil. Namun, pada waktu pers, beberapa indikator on-chain tampaknya telah meniru pemberitahuan kerusakan Mei 2021 sementara beberapa mencapai ambang batasnya. Misalnya, tingkat kejutan pasokan yang tidak likuid terjadi hanya sebulan setelah pulih dari divergensi bearish yang mematahkan tren naik 2019. Ini diikuti oleh kemunduran di bulan Mei, dengan harga Bitcoin turun 53% dalam 3 bulan. Indikator tersebut saat ini berada di area bullish. Segera setelah pasar melihat divergensi bea

Bagaimana untuk berurusan dengan tawaran kad kredit

Gambar: Pixabay Jika anda seorang yang mempunyai baki, tawaran kad kredit mungkin perkara yang paling kurang anda fikirkan sekarang. Tawaran kad kredit, tidak kira betapa menarik dan mudahnya tawaran itu, mungkin merupakan pinjaman paling mahal yang dibuat oleh bank, gedung serbaneka dan syarikat petrol untuk anda. Kadang-kadang, tidak kira seberapa keras anda cuba untuk tidak menyerah kepada godaan yang ditawarkan oleh kad kredit, keinginan material kadang-kadang boleh menjadi lebih kuat daripada kehendak minda. Tidak kira seberapa keras anda cuba untuk menahan kemudahan dan masa lapang yang ditawarkan oleh kad kredit, anda tidak boleh tidak untuk memanjakan diri. Dan apabila pengeluar kad kredit menawarkan kad kepada anda, anda tidak boleh menunggu untuk diluluskan dan menggunakannya untuk membayar item dan perkhidmatan yang anda suka. Untuk mengelak daripada melampaui had kredit anda, sekarang, anda harus tahu bila untuk menahan dan menikmati kemudahan yang ditawarkan oleh kad kredi

KuCoin meluncurkan dana $ 100 juta dan mengambil bagian dalam perlombaan Metaverse

Lebih banyak perusahaan terlibat dalam membangun metaverse. Merek utama terbaru untuk bergabung adalah pertukaran cryptocurrency KuCoin. Tempat perdagangan aset digital populer telah meluncurkan dana $ 100 juta untuk fokus membantu tim mengembangkan proyek Metaverse. Dana tersebut, yang dikenal sebagai KuCoin Metaverse Fund, juga akan menginkubasi protokol seperti GameFi, NFT, dan infrastruktur terdesentralisasi. Dana Metaverse $ 100 juta KuCoin telah tiba Menurut siaran pers dari CryptoPotato ini, pertukaran sedang mencoba untuk mengeksplorasi tahap perkembangan dari tren terpanasnya saat ini, Metaverse, melalui KuCoin Labs, lengan investasi dan penelitiannya. Selain menyediakan $ 100 juta untuk berbagai proyek, dana tersebut berkomitmen untuk memberikan "dukungan dan insentif komprehensif terkait inkubasi, investasi pasar utama, kemitraan bisnis, branding, manajemen pasar, dan strategi go-to-market." Ini juga akan mendorong adopsi massal teknologi blockchain dengan penekana