Skip to main content

Perkara yang Anda Perlu Tahu untuk Memohon Kad Kredit

Kad Kredit pixabay
Kad Kredit pixabay


Salah satu kelemahan zaman moden ialah orang cenderung untuk memperoleh begitu banyak perkara yang tidak mereka perlukan. Banyak alat dan perkhidmatan berlaku menyasarkan pasaran pengguna yang luas dan kemunculan pelbagai ciptaan ini entah bagaimana membutakan mata orang.

Memandangkan kewangan—terutamanya wang—adalah salah satu kebimbangan utama ramai orang, pelbagai jenis perkhidmatan pengurusan kewangan dan pilihan kewangan muncul. Salah satu perkhidmatan pengurusan kewangan yang paling ketara ialah kad kredit.

Walaupun ramai orang memberi keterangan untuk kemudahan kewangan yang anda perolehi apabila anda memohon kad kredit, ini tidak bermakna setiap kemudahan pembiayaan terpakai untuk anda atau untuk semua orang dalam perkara itu.

Apabila orang memohon kad kredit, selalu ada sebab. 

Ia boleh untuk menguruskan kewangan mereka, memerlukan wang tambahan atau sebagai persediaan untuk perbelanjaan yang besar. Tetapi, tidak kira apa sebabnya, orang ramai memohon kad kredit kerana kemudahan utama yang dibawanya. Pada masa ini, anda mungkin telah mendapat bahagian tawaran kad kredit 'pra-lulus' anda dalam mel maya dan fizikal anda. Memandangkan orang ramai agak terdedah apabila mereka memohon kad kredit, sesetengah pengeluar kad kredit memikat orang ini dengan memberikan APR pengenalan yang rendah, tiada tawaran yuran tahunan di antara pelbagai faedah. Kecenderungan begitu banyak alternatif dan tawaran "nilai" ini adalah untuk mempengaruhi orang yang ingin memohon kad kredit.


Terdapat senarai kebaikan dan keburukan yang tidak dapat dinafikan apabila anda memohon kad kredit, tetapi jika anda benar-benar telah memutuskan untuk memohon kad kredit, ini adalah beberapa petua berguna yang boleh membimbing anda dalam perjalanan membeli-belah kad kredit anda.

Sebenarnya, terdapat tiga langkah mudah yang perlu anda ikuti jika anda telah memutuskan untuk memohon kad kredit. Mula-mula, layari internet dan buat kajian tentang kad kredit.

 Dengan melakukan ini, anda boleh membiasakan diri dengan terma dan jenis kad kredit yang berbeza. Kedua, anda boleh membandingkan banyak kad kredit yang paling sesuai untuk keperluan anda dan akhir sekali, anda kini boleh memohon kad kredit pilihan anda dengan mengisi permohonan kad kredit dengan melawat wakil bank atau melalui dalam talian.


Untuk mencari kad kredit yang betul dengan cepat dan mudah, pertama, sebelum anda memohon kad kredit, pastikan anda menguasai syarat kad kredit. Apabila anda memohon kad kredit anda mesti tahu apa itu "kad kredit" sebenarnya. 

Sebagai satu bentuk peminjaman yang melibatkan caj, kad kredit biasanya mempunyai terma dan syarat kredit asas yang mempengaruhi kos keseluruhan anda. Jadi, sebaiknya bandingkan terma dan yuran sebelum anda memohon kad kredit dan bersetuju untuk membuka akaun. Beberapa istilah penting yang perlu difahami dengan baik termasuk kadar peratusan tahunan atau APR.


Apabila anda memohon kad kredit, anda mesti tahu bagaimana APR mempengaruhi akaun kredit anda. Sebagai ukuran kos kredit yang dinyatakan sebagai kadar tahunan, APR hendaklah didedahkan sebelum anda memohon kad kredit supaya anda tidak akan diwajibkan pada akaun dan pada penyata akaun anda kemudian hari. 

Selain APR, kadar berkala mesti didedahkan kepada pemegang kad sebelum mereka memohon sepenuhnya kad kredit supaya mereka mempunyai idea tentang baki tertunggak dan caj kewangan mereka untuk setiap tempoh pengebilan. Terma penting lain yang perlu diketahui sebelum anda memohon kad kredit ialah tempoh percuma atau "tempoh tangguh", yuran tahunan, yuran transaksi dan caj lain, kos dan ciri lain serta kaedah pengiraan baki untuk caj kewangan seperti purata baki harian, baki larasan , baki sebelumnya dan baki dua kitaran. Jika anda bukan jenis orang yang cukup sabar untuk menyelidik tentang semua syarat ini, pastikan sebelum anda memohon kad kredit, pengeluar akan memberi penjelasan bagaimana baki dikira dan baki itu mesti dipaparkan pada bil bulanan anda kenyataan.

Comments

Popular posts from this blog

Berikut adalah 3 trigger point yang harus diwaspadai ketika Bitcoin memberikan sinyal bearish

Bitcoin (BTC) terus melihat kenaikan harga yang kuat dalam beberapa minggu terakhir, yang menimbulkan pertanyaan apakah harga akan terus naik atau melihat koreksi terlebih dahulu pada basis bullish jangka panjang. Tentunya dengan adanya reli harga akan selalu ada penurunan berupa koreksi harga yang masih diwaspadai investor, sehingga ada tiga poin utama yang harus diperhatikan untuk mewaspadai hal tersebut. Kenaikan besar, penurunan besar? Adapun aksi harga, kemungkinan penurunan yang lebih besar tampaknya kecil. Namun, pada waktu pers, beberapa indikator on-chain tampaknya telah meniru pemberitahuan kerusakan Mei 2021 sementara beberapa mencapai ambang batasnya. Misalnya, tingkat kejutan pasokan yang tidak likuid terjadi hanya sebulan setelah pulih dari divergensi bearish yang mematahkan tren naik 2019. Ini diikuti oleh kemunduran di bulan Mei, dengan harga Bitcoin turun 53% dalam 3 bulan. Indikator tersebut saat ini berada di area bullish. Segera setelah pasar melihat divergensi bea

Bagaimana untuk berurusan dengan tawaran kad kredit

Gambar: Pixabay Jika anda seorang yang mempunyai baki, tawaran kad kredit mungkin perkara yang paling kurang anda fikirkan sekarang. Tawaran kad kredit, tidak kira betapa menarik dan mudahnya tawaran itu, mungkin merupakan pinjaman paling mahal yang dibuat oleh bank, gedung serbaneka dan syarikat petrol untuk anda. Kadang-kadang, tidak kira seberapa keras anda cuba untuk tidak menyerah kepada godaan yang ditawarkan oleh kad kredit, keinginan material kadang-kadang boleh menjadi lebih kuat daripada kehendak minda. Tidak kira seberapa keras anda cuba untuk menahan kemudahan dan masa lapang yang ditawarkan oleh kad kredit, anda tidak boleh tidak untuk memanjakan diri. Dan apabila pengeluar kad kredit menawarkan kad kepada anda, anda tidak boleh menunggu untuk diluluskan dan menggunakannya untuk membayar item dan perkhidmatan yang anda suka. Untuk mengelak daripada melampaui had kredit anda, sekarang, anda harus tahu bila untuk menahan dan menikmati kemudahan yang ditawarkan oleh kad kredi

KuCoin meluncurkan dana $ 100 juta dan mengambil bagian dalam perlombaan Metaverse

Lebih banyak perusahaan terlibat dalam membangun metaverse. Merek utama terbaru untuk bergabung adalah pertukaran cryptocurrency KuCoin. Tempat perdagangan aset digital populer telah meluncurkan dana $ 100 juta untuk fokus membantu tim mengembangkan proyek Metaverse. Dana tersebut, yang dikenal sebagai KuCoin Metaverse Fund, juga akan menginkubasi protokol seperti GameFi, NFT, dan infrastruktur terdesentralisasi. Dana Metaverse $ 100 juta KuCoin telah tiba Menurut siaran pers dari CryptoPotato ini, pertukaran sedang mencoba untuk mengeksplorasi tahap perkembangan dari tren terpanasnya saat ini, Metaverse, melalui KuCoin Labs, lengan investasi dan penelitiannya. Selain menyediakan $ 100 juta untuk berbagai proyek, dana tersebut berkomitmen untuk memberikan "dukungan dan insentif komprehensif terkait inkubasi, investasi pasar utama, kemitraan bisnis, branding, manajemen pasar, dan strategi go-to-market." Ini juga akan mendorong adopsi massal teknologi blockchain dengan penekana