Skip to main content

Memaksimumkan potensi kad kredit APR yang rendah

Gambar: Pixabay


Sesungguhnya, jika kad kredit digunakan dengan betul, ia boleh menjadi alat kewangan yang paling berkuasa. Tetapi tidak semua orang mampu membayar semua kadar mahal yang ditawarkan oleh kebanyakan pengeluar kad kredit. Di sinilah kad kredit APR yang rendah mengantar masuk—untuk membantu orang yang merancang untuk mengekalkan baki pada akaun mereka dan tidak membayar jumlah penuh setiap bulan. Tetapi, apakah maksud APR dalam kad kredit APR yang rendah?


Pada asasnya, APR ialah kos kredit sebagai kadar faedah tahunan. APR bermaksud "Kadar Peratusan Tahunan" caj boleh digunakan untuk membandingkan tawaran kredit dan pinjaman yang berbeza. APR pada kad kredit biasanya dikira setiap bulan berdasarkan jumlah semasa dalam kad. Faedah bulanan dikira seolah-olah baki kad semasa akan kekal sama dalam tempoh setahun; faedah ke atas jumlah lebih setahun (APR) dikira dan dibahagikan dengan 12 untuk memberi faedah bulanan. Ia adalah satu kemestian bahawa semua pemberi pinjaman memberitahu pelanggan tentang APR mereka sebelum menandatangani sebarang perjanjian.


Walaupun pengaturan dan terma mungkin berbeza antara pemberi pinjaman kepada pemberi pinjaman yang lain, adalah lebih baik untuk orang ramai menggunakan kad kredit APR yang rendah kerana lebih rendah APR, lebih baik perjanjian untuk mereka membelanjakan lebih banyak wang untuk membeli-belah.


Mengapa memilih kad kredit APR yang rendah?

Kad kredit APR yang rendah ialah pilihan yang baik untuk mereka yang memerlukan belanjawan kewangan yang lebih ketat. Sebagai atribut yang paling penting bagi kad kredit, APR menentukan baki yang ketara dalam tempoh masa yang lebih lama.


Dalam kad kredit APR yang rendah, amaun faedah yang perlu dibayar oleh seseorang ke atas baki kad kreditnya bergantung pada APRnya kerana lebih rendah APR, lebih baik dia kerana ini bermakna mereka perlu membayar faedah yang lebih sedikit. APR dalam kad kredit APR rendah boleh sama ada "tetap" atau "pembolehubah."


Jika anda merancang untuk memiliki kad kredit APR yang rendah, terdapat begitu banyak kad yang menawarkan APR rendah yang boleh didapati dalam talian. Kad kredit APR rendah ini dipilih menggunakan skim pemfaktoran yang menyusun kad ini dengan mengira beberapa atribut mereka untuk meletakkan tawaran terbaik di bahagian atas.


Beberapa soalan yang perlu ditanya apabila mencari kad kredit APR yang rendah termasuk caj-jika ia berbeza atau kadar tetap; dan jika caj ini berubah-ubah kerana ia mungkin menjejaskan pembayaran balik dan jika kadar ini tetap atau adakah ia akan kekal sama. Mencari kad kredit APR yang rendah juga mungkin termasuk pertanyaan tentang kemungkinan sebarang caj yang tidak termasuk dalam APR seperti insurans perlindungan pembayaran pilihan atau caj tahunan. Jika ada, pastikan anda memahami apa itu dan bila anda perlu membayarnya. Akhir sekali, mencari kad kredit APR yang rendah hendaklah memasukkan soalan tentang syarat kredit dan bagaimana syarat ini sesuai dengan anda.

Jika anda kini sedang mencari kad kredit rendah Apr anda boleh mula mencari skim yang boleh membantu anda menjimatkan ratusan faedah dengan kad kredit faedah rendah dan pemprosesan kos rendah.

Kebanyakan kad kredit APR rendah menawarkan APR 0% untuk bulan pertama untuk pembelian, pendahuluan tunai dan pemindahan baki. Melalui ini, kad kredit APR yang rendah boleh memberi amaran kepada rebat terhadap sebarang item yang dibeli. Mereka juga menawarkan liabiliti $0 ke atas pembelian yang tidak dibenarkan, dan tiada yuran tahunan.


Beberapa Kad Kredit Apr rendah yang mempunyai kadar pengenalan yang sangat baik untuk pembelian disyorkan untuk mereka yang ingin mendapatkannya. Mereka juga menawarkan tawaran yang baik jika seseorang membawa baki tinggi pada kad lain dan perlu memindahkan baki.


Sesungguhnya, memiliki kad kredit boleh berguna dan mudah, malah boleh membantu membina sejarah kredit yang kukuh yang akan membantu anda dengan aktiviti masa hadapan seperti membeli rumah, membayar pendidikan tinggi dan juga mencari pekerjaan. Tetapi, sebelum anda memohon kad, pertimbangkan kelebihan dan kekurangan terutamanya dengan keadaan kewangan semasa yang anda hadapi.

Comments

Popular posts from this blog

Berikut adalah 3 trigger point yang harus diwaspadai ketika Bitcoin memberikan sinyal bearish

Bitcoin (BTC) terus melihat kenaikan harga yang kuat dalam beberapa minggu terakhir, yang menimbulkan pertanyaan apakah harga akan terus naik atau melihat koreksi terlebih dahulu pada basis bullish jangka panjang. Tentunya dengan adanya reli harga akan selalu ada penurunan berupa koreksi harga yang masih diwaspadai investor, sehingga ada tiga poin utama yang harus diperhatikan untuk mewaspadai hal tersebut. Kenaikan besar, penurunan besar? Adapun aksi harga, kemungkinan penurunan yang lebih besar tampaknya kecil. Namun, pada waktu pers, beberapa indikator on-chain tampaknya telah meniru pemberitahuan kerusakan Mei 2021 sementara beberapa mencapai ambang batasnya. Misalnya, tingkat kejutan pasokan yang tidak likuid terjadi hanya sebulan setelah pulih dari divergensi bearish yang mematahkan tren naik 2019. Ini diikuti oleh kemunduran di bulan Mei, dengan harga Bitcoin turun 53% dalam 3 bulan. Indikator tersebut saat ini berada di area bullish. Segera setelah pasar melihat divergensi bea

Bagaimana untuk berurusan dengan tawaran kad kredit

Gambar: Pixabay Jika anda seorang yang mempunyai baki, tawaran kad kredit mungkin perkara yang paling kurang anda fikirkan sekarang. Tawaran kad kredit, tidak kira betapa menarik dan mudahnya tawaran itu, mungkin merupakan pinjaman paling mahal yang dibuat oleh bank, gedung serbaneka dan syarikat petrol untuk anda. Kadang-kadang, tidak kira seberapa keras anda cuba untuk tidak menyerah kepada godaan yang ditawarkan oleh kad kredit, keinginan material kadang-kadang boleh menjadi lebih kuat daripada kehendak minda. Tidak kira seberapa keras anda cuba untuk menahan kemudahan dan masa lapang yang ditawarkan oleh kad kredit, anda tidak boleh tidak untuk memanjakan diri. Dan apabila pengeluar kad kredit menawarkan kad kepada anda, anda tidak boleh menunggu untuk diluluskan dan menggunakannya untuk membayar item dan perkhidmatan yang anda suka. Untuk mengelak daripada melampaui had kredit anda, sekarang, anda harus tahu bila untuk menahan dan menikmati kemudahan yang ditawarkan oleh kad kredi

Kad Kredit Terjamin Bank

Gambar: Pixabay Walaupun terdapat banyak jenis kad kredit di luar sana untuk pengguna, terdapat sedikit untuk mereka yang mempunyai kredit buruk. Mereka yang ingin membaiki kredit mereka mempunyai beberapa pilihan yang tersedia, salah satunya ialah kad kredit yang dijamin oleh bank. Kad kredit ini boleh membantu anda membaiki kredit anda, kerana ia berfungsi bersama dengan akaun simpanan atau cek anda. Kad kredit terjamin bank kelihatan dan berfungsi seperti kad kredit tradisional, walaupun ia menggunakan akaun bank anda sebagai cagaran. Pada bila-bila masa anda tidak dapat membayar bil kad kredit anda pada tarikh tamat tempoh, bank akan mengeluarkan wang daripada akaun anda. Dengan cara ini, sentiasa ada wang untuk bank, sekiranya anda tidak dapat membuat pembayaran anda. Kad kredit terjamin bank juga sesuai untuk mereka yang muflis atau tidak layak untuk mendapatkan talian kredit kerana kredit yang teruk atau tiada sejarah kredit. Kad kredit ini menunjukkan kepada bank anda bahawa an