Skip to main content

Kad Kredit Terjamin Bank

Gambar: Pixabay


Walaupun terdapat banyak jenis kad kredit di luar sana untuk pengguna, terdapat sedikit untuk mereka yang mempunyai kredit buruk. Mereka yang ingin membaiki kredit mereka mempunyai beberapa pilihan yang tersedia, salah satunya ialah kad kredit yang dijamin oleh bank. Kad kredit ini boleh membantu anda membaiki kredit anda, kerana ia berfungsi bersama dengan akaun simpanan atau cek anda.


Kad kredit terjamin bank kelihatan dan berfungsi seperti kad kredit tradisional, walaupun ia menggunakan akaun bank anda sebagai cagaran. Pada bila-bila masa anda tidak dapat membayar bil kad kredit anda pada tarikh tamat tempoh, bank akan mengeluarkan wang daripada akaun anda. Dengan cara ini, sentiasa ada wang untuk bank, sekiranya anda tidak dapat membuat pembayaran anda.


Kad kredit terjamin bank juga sesuai untuk mereka yang muflis atau tidak layak untuk mendapatkan talian kredit kerana kredit yang teruk atau tiada sejarah kredit. Kad kredit ini menunjukkan kepada bank anda bahawa anda mampu membayar yuran bulanan anda, dan anda sedang mengambil langkah yang perlu dalam membina semula atau membina kredit anda. Dari masa ke masa, jika anda tetap bertanggungjawab dan membayar bil anda tepat pada masanya, bank anda mungkin memberi anda talian kredit tidak terjamin - dikenali sebagai kad kredit standard tanpa cagaran.


Disebabkan fakta bahawa kad kredit bercagar bank hanya membenarkan anda membelanjakan apa yang ada dalam akaun anda, anda tidak perlu risau tentang hutang. Apabila anda tidak boleh membuat pembayaran, bank hanya mengeluarkan wang daripada akaun anda. Walaupun ini adalah pelan sandaran yang hebat, anda harus sentiasa membayar bil anda dan jangan biarkan perkara ini berlaku.


Sama seperti kad kredit lain, kad kredit bercagar bank mempunyai kelemahan yang boleh menjejaskan anda seperti banyak batu bata sekiranya anda menggunakan kad itu secara tidak bertanggungjawab. Pada bila-bila masa anda tidak membayar bil anda tepat pada masanya, bank boleh mengenakan caj faedah yang tinggi dan caj lewat. Caj dan yuran ini boleh menjadi lebih tinggi dan lebih tinggi jika anda tidak mula membayar bil anda, yang akhirnya boleh menyebabkan anda menghabiskan akaun anda yang anda ketepikan. Jika anda membayar bil anda tepat pada masanya, anda tidak perlu risau tentang dikenakan jenis caj ini.


Bagi mereka yang mempunyai kredit buruk atau perlu mula membina kredit, kad kredit yang dijamin oleh bank ialah tempat yang bagus untuk bermula. Kad ini boleh membawa anda ke kad kredit tidak bercagar, dengan syarat anda membayar bil anda tepat pada masanya. Hampir semua bank menawarkan kad kredit ini, anda hanya perlu bertanya. Sebaik sahaja anda telah mengekalkan kad kredit anda dalam kedudukan yang baik untuk satu tempoh masa - anda akan berpuas hati apabila mengetahui bahawa anda mengambil langkah yang betul dalam membina semula kredit anda.

Comments

Popular posts from this blog

Berikut adalah 3 trigger point yang harus diwaspadai ketika Bitcoin memberikan sinyal bearish

Bitcoin (BTC) terus melihat kenaikan harga yang kuat dalam beberapa minggu terakhir, yang menimbulkan pertanyaan apakah harga akan terus naik atau melihat koreksi terlebih dahulu pada basis bullish jangka panjang. Tentunya dengan adanya reli harga akan selalu ada penurunan berupa koreksi harga yang masih diwaspadai investor, sehingga ada tiga poin utama yang harus diperhatikan untuk mewaspadai hal tersebut. Kenaikan besar, penurunan besar? Adapun aksi harga, kemungkinan penurunan yang lebih besar tampaknya kecil. Namun, pada waktu pers, beberapa indikator on-chain tampaknya telah meniru pemberitahuan kerusakan Mei 2021 sementara beberapa mencapai ambang batasnya. Misalnya, tingkat kejutan pasokan yang tidak likuid terjadi hanya sebulan setelah pulih dari divergensi bearish yang mematahkan tren naik 2019. Ini diikuti oleh kemunduran di bulan Mei, dengan harga Bitcoin turun 53% dalam 3 bulan. Indikator tersebut saat ini berada di area bullish. Segera setelah pasar melihat divergensi bea

Bagaimana untuk berurusan dengan tawaran kad kredit

Gambar: Pixabay Jika anda seorang yang mempunyai baki, tawaran kad kredit mungkin perkara yang paling kurang anda fikirkan sekarang. Tawaran kad kredit, tidak kira betapa menarik dan mudahnya tawaran itu, mungkin merupakan pinjaman paling mahal yang dibuat oleh bank, gedung serbaneka dan syarikat petrol untuk anda. Kadang-kadang, tidak kira seberapa keras anda cuba untuk tidak menyerah kepada godaan yang ditawarkan oleh kad kredit, keinginan material kadang-kadang boleh menjadi lebih kuat daripada kehendak minda. Tidak kira seberapa keras anda cuba untuk menahan kemudahan dan masa lapang yang ditawarkan oleh kad kredit, anda tidak boleh tidak untuk memanjakan diri. Dan apabila pengeluar kad kredit menawarkan kad kepada anda, anda tidak boleh menunggu untuk diluluskan dan menggunakannya untuk membayar item dan perkhidmatan yang anda suka. Untuk mengelak daripada melampaui had kredit anda, sekarang, anda harus tahu bila untuk menahan dan menikmati kemudahan yang ditawarkan oleh kad kredi

KuCoin meluncurkan dana $ 100 juta dan mengambil bagian dalam perlombaan Metaverse

Lebih banyak perusahaan terlibat dalam membangun metaverse. Merek utama terbaru untuk bergabung adalah pertukaran cryptocurrency KuCoin. Tempat perdagangan aset digital populer telah meluncurkan dana $ 100 juta untuk fokus membantu tim mengembangkan proyek Metaverse. Dana tersebut, yang dikenal sebagai KuCoin Metaverse Fund, juga akan menginkubasi protokol seperti GameFi, NFT, dan infrastruktur terdesentralisasi. Dana Metaverse $ 100 juta KuCoin telah tiba Menurut siaran pers dari CryptoPotato ini, pertukaran sedang mencoba untuk mengeksplorasi tahap perkembangan dari tren terpanasnya saat ini, Metaverse, melalui KuCoin Labs, lengan investasi dan penelitiannya. Selain menyediakan $ 100 juta untuk berbagai proyek, dana tersebut berkomitmen untuk memberikan "dukungan dan insentif komprehensif terkait inkubasi, investasi pasar utama, kemitraan bisnis, branding, manajemen pasar, dan strategi go-to-market." Ini juga akan mendorong adopsi massal teknologi blockchain dengan penekana