Skip to main content

Kad Kredit American Express

Gambar: Pixabay

Juga dikenali sebagai AMEX, American Express dengan mudah merupakan salah satu nama yang paling dikenali dalam dunia kad kredit. Walaupun ramai yang mempunyai kad kredit Visa atau MasterCard, mereka masih berminat dengan AMEX. Dengan Visa, MasterCard dan AMEX sebagai jenis Investasi kad kredit yang paling popular dan pilihan, semuanya hebat walaupun terdapat juga perbezaan di antara mereka.


Kedua-dua Visa dan MasterCard adalah kaedah pembayaran. Kedua-duanya akan membenarkan perniagaan yang berbeza menerima pembayaran kad kredit menggunakan sistem mereka. Kedua-duanya tidak mengeluarkan kad kredit bagi pihak mereka sendiri, sebaliknya mereka bergantung pada bank di seluruh dunia untuk mengeluarkan kad kredit untuk mereka, memberikan kredit, dan kemudian mengenakan faedah. Bil kad kredit anda dihantar ke bank, kerana Visa atau MasterCard tidak melihatnya.


AMEX sebaliknya, sangat berbeza. American Express mempunyai sistem pembayaran mereka sendiri, dan mereka juga mengeluarkan kad kredit mereka terus kepada pengguna. Tidak seperti Visa dan MasterCard, AMEX menjalankan keseluruhan persembahan. Oleh itu, apabila kad kredit tertera American Express padanya, anda serta-merta mengetahui siapa yang telah mengeluarkan kad itu, sistem pembayaran yang ada padanya dan semua perkara lain yang perlu anda ketahui.


Walaupun MasterCard dan Visa digunakan lebih banyak di seluruh dunia, American Express sentiasa mengembangkan rangkaian mereka. Visa dan MasterCard digunakan di lebih dua puluh lima juta lokasi di seluruh dunia, termasuk negara dunia ketiga, yang menjadikan mereka pembayaran kad kredit global. AMEX sebaliknya, tidak mencapai tahap ini. Ia adalah kad kredit yang hebat, walaupun ia tidak digunakan di seluruh dunia di kawasan yang terdapat 2 kad kredit dominan yang lain.


Anda boleh mendapatkan kad kredit AMEX dengan ganjaran, walaupun anda perlu berhati-hati di mana anda melihat dan apa yang anda pilih. Biasanya, dengan Visa dan MasterCard, anda perlu melihat ratusan bank sebelum anda boleh mencari pilihan terbaik. Dengan AMEX, anda boleh melihat tapak web mereka dan mengetahui perkara yang mereka tawarkan dan jenis APR yang perlu anda bayar. Selalunya, anda boleh menemui kad kredit dengan faedah yang rendah dan had perbelanjaan yang besar - dengan syarat anda mempunyai kredit yang baik.


AMEX juga mempunyai beberapa kelebihan yang ditawarkannya kepada pelanggan di Amerika Utara dan Eropah. Kad kredit diterima secara meluas di kedua-dua kawasan, menawarkan anda kad kredit dengan ciri hebat dan penampilan yang sangat menarik. AMEX menawarkan anda kadar yang hebat, ganjaran yang baik dan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang juga.


American Express juga menawarkan kepada anda Biru, iaitu kad kredit yang baru diperkenalkan yang menawarkan keselamatan yang lebih tinggi, tanpa yuran tahunan dan 0% APR untuk tahun pertama atau lebih. Bergantung pada kredit anda, anda mungkin boleh mendapatkan tempoh lanjutan tanpa faedah. Selepas masa itu tamat, anda membayar yuran yang rendah, yang menjadikannya kad kredit yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mencari tawaran. Biru ialah kad terbaharu daripada AMEX, dan akan menjadi salah satu yang terbaik - kerana ciri yang menakjubkan.


Dalam dunia kad kredit, American Express adalah salah satu yang terbaik. Mereka menawarkan anda pelbagai kad kredit yang berbeza, direka untuk memenuhi hampir keperluan semua orang. Anda menemuinya dalam talian atau melalui pembekal tempatan, walaupun dalam talian adalah cara yang lebih disukai. Hanya isi permohonan anda, dan jika anda mempunyai kredit yang baik, anda akan diluluskan. Sebelum anda sedar, anda akan mempunyai kad kredit daripada AMEX - dan bersedia untuk mengalami kehidupan di lorong pantas.

Comments

Popular posts from this blog

Berikut adalah 3 trigger point yang harus diwaspadai ketika Bitcoin memberikan sinyal bearish

Bitcoin (BTC) terus melihat kenaikan harga yang kuat dalam beberapa minggu terakhir, yang menimbulkan pertanyaan apakah harga akan terus naik atau melihat koreksi terlebih dahulu pada basis bullish jangka panjang. Tentunya dengan adanya reli harga akan selalu ada penurunan berupa koreksi harga yang masih diwaspadai investor, sehingga ada tiga poin utama yang harus diperhatikan untuk mewaspadai hal tersebut. Kenaikan besar, penurunan besar? Adapun aksi harga, kemungkinan penurunan yang lebih besar tampaknya kecil. Namun, pada waktu pers, beberapa indikator on-chain tampaknya telah meniru pemberitahuan kerusakan Mei 2021 sementara beberapa mencapai ambang batasnya. Misalnya, tingkat kejutan pasokan yang tidak likuid terjadi hanya sebulan setelah pulih dari divergensi bearish yang mematahkan tren naik 2019. Ini diikuti oleh kemunduran di bulan Mei, dengan harga Bitcoin turun 53% dalam 3 bulan. Indikator tersebut saat ini berada di area bullish. Segera setelah pasar melihat divergensi bea

Bagaimana untuk berurusan dengan tawaran kad kredit

Gambar: Pixabay Jika anda seorang yang mempunyai baki, tawaran kad kredit mungkin perkara yang paling kurang anda fikirkan sekarang. Tawaran kad kredit, tidak kira betapa menarik dan mudahnya tawaran itu, mungkin merupakan pinjaman paling mahal yang dibuat oleh bank, gedung serbaneka dan syarikat petrol untuk anda. Kadang-kadang, tidak kira seberapa keras anda cuba untuk tidak menyerah kepada godaan yang ditawarkan oleh kad kredit, keinginan material kadang-kadang boleh menjadi lebih kuat daripada kehendak minda. Tidak kira seberapa keras anda cuba untuk menahan kemudahan dan masa lapang yang ditawarkan oleh kad kredit, anda tidak boleh tidak untuk memanjakan diri. Dan apabila pengeluar kad kredit menawarkan kad kepada anda, anda tidak boleh menunggu untuk diluluskan dan menggunakannya untuk membayar item dan perkhidmatan yang anda suka. Untuk mengelak daripada melampaui had kredit anda, sekarang, anda harus tahu bila untuk menahan dan menikmati kemudahan yang ditawarkan oleh kad kredi

KuCoin meluncurkan dana $ 100 juta dan mengambil bagian dalam perlombaan Metaverse

Lebih banyak perusahaan terlibat dalam membangun metaverse. Merek utama terbaru untuk bergabung adalah pertukaran cryptocurrency KuCoin. Tempat perdagangan aset digital populer telah meluncurkan dana $ 100 juta untuk fokus membantu tim mengembangkan proyek Metaverse. Dana tersebut, yang dikenal sebagai KuCoin Metaverse Fund, juga akan menginkubasi protokol seperti GameFi, NFT, dan infrastruktur terdesentralisasi. Dana Metaverse $ 100 juta KuCoin telah tiba Menurut siaran pers dari CryptoPotato ini, pertukaran sedang mencoba untuk mengeksplorasi tahap perkembangan dari tren terpanasnya saat ini, Metaverse, melalui KuCoin Labs, lengan investasi dan penelitiannya. Selain menyediakan $ 100 juta untuk berbagai proyek, dana tersebut berkomitmen untuk memberikan "dukungan dan insentif komprehensif terkait inkubasi, investasi pasar utama, kemitraan bisnis, branding, manajemen pasar, dan strategi go-to-market." Ini juga akan mendorong adopsi massal teknologi blockchain dengan penekana