Skip to main content

Hutang Kad Kredit sebagai pembunuh kewangan senyap

Gambar: Pixabay

Teknologi merosakkan kehendak orang ramai. Ia cenderung untuk memenuhi kehendak setiap manusia. Ia memberi makan kepada kehausan orang ramai untuk mudah, segera dan mudah. Lebih kerap daripada tidak, ia juga menyebabkan mereka banyak masalah—masalah kewangan melalui hutang kad kredit—iaitu.

Kemudahan Kad Kredit berbanding hutang Kad Kredit


Kita sering melihat orang mengeluarkan "plastik" untuk membayar semua yang mereka perlukan. Kenapa tidak? Apabila apa yang diperlukan hanyalah leretan pantas kad melalui kotak elektronik kecil dan tandatangan maka, semuanya baik-baik saja. Anda pulang dengan gembira, berpuas hati dan hampir tanpa bimbang. Sebaliknya, tidak semua orang ini menyedari bahawa kemudahan menggunakan kad kredit boleh membawa kepada perasaan palsu tentang keselamatan kewangan. Dan kesedaran ini akan menyerang mereka sebaik sahaja bil tiba.


Malah, kajian menunjukkan bahawa hutang kad kredit dan kebankrapan peribadi telah meningkatkan keuntungan bank ke paras tertinggi dalam tempoh lima tahun kebelakangan ini. Ia hanya menunjukkan bahawa semakin ramai pemegang kad kredit tidak dapat menguruskan kewangan mereka yang membawa kepada hutang kad kredit. Jika anda seorang pemegang kad dan mengalami beberapa masalah hutang kad kredit pada peringkat awal ini, sudah tiba masanya untuk memikirkan kemungkinan hasil daripada gangguan kecil ini supaya masalah yang lebih serius dengan hutang kad kredit tidak lagi timbul.

Kad kredit memberi orang perasaan tidak dapat dikalahkan. Dan ia juga memberi mereka banyak ketidakpastian tentang keupayaan pengurusan kewangan mereka apabila mereka menghadapi masalah dengan hutang kad kredit mereka. Walaupun benar bahawa kad kredit menyelesaikan masalah kewangan terutamanya dalam hal keselamatan dan kemudahan, kad kredit juga menimbulkan kerumitan terutamanya apabila orang yang menggunakannya tidak tahu apa yang anda hadapi.


Memang, membayar hutang kad kredit mungkin mengambil masa yang lama terutamanya jika orang itu mempunyai kadar faedah yang tinggi. Tetapi, ini tidak bermakna anda tidak boleh berbuat apa-apa tentang pengurusan hutang kad kredit yang cekap. Apabila anda mendapati diri anda terharu dengan hutang kad kredit, jangan jatuh ke dalam lubang kemurungan. Anda boleh melaluinya dengan disiplin dan perubahan dalam corak perbelanjaan. Mula menghapuskan masalah dengan hutang kad kredit dengan mendapatkan petua dan teknik tentang cara membayar baki anda dengan lebih mudah, cara menyatukan masalah yang sering dihadapi, cari agensi perundingan hutang percuma yang boleh membantu anda dan cuba—inci demi inci—untuk menemui semula cara bagaimana anda boleh mendapatkan semula kebebasan kewangan anda dengan mengurangkan hutang kad kredit anda.


Kuasa untuk menghapuskan hutang kad kredit


Orang yang menghadapi masalah menguruskan hutang kad kredit mereka atau mereka yang hampir muflis selalunya tidak menyedari bahawa kuasa untuk menghapuskan masalah hutang kad kredit mereka sepenuhnya berada di tangan mereka. Hari ini, semakin ramai rakyat Amerika memerlukan bantuan hutang kad kredit dengan teruk. Masalah utama ialah keluarga ini menghadapi masa sukar untuk membayar faedah yang tinggi untuk hutang kad kredit. Dan bukannya mengangkat beban hutang kad kredit, lebih ramai orang membayar faedah yang tinggi setiap bulan daripada perbelanjaan sebenar.


Sebenarnya terdapat cara yang lebih sah dan bermoral untuk menghapuskan beribu-ribu dolar dalam hutang kad kredit. Dan jika anda hanya meluangkan masa untuk menyelidik dan mengetahui hak anda dan bagaimana undang-undang kebankrapan telah berubah, anda akan mendapati bahawa terdapat fakta berharga untuk menghapuskan hutang kad kredit. Sebenarnya, kemungkinan untuk mengurangkan atau menghapuskan hutang kad kredit faedah yang tinggi kini lebih mungkin apabila seseorang mengambil tindakan untuk mengembalikan kewangannya ke landasan yang betul.


Selain daripada mengetahui senjata anda dalam menamatkan hutang kad kredit, adalah sangat penting untuk anda mengembangkan rasa kawalan dan ketabahan terlebih dahulu. Memandangkan proses penghapusan hutang kad kredit memerlukan organisasi, kejelasan dan komitmen terhadap pertumbuhan anda sendiri, anda perlu bersedia untuk tanggungjawab dan berdiri bebas dan bebas.


Bagi mereka yang menganggap mempunyai kad kredit amat diperlukan tetapi takut untuk mendapatkannya kerana kemungkinan mimpi buruk hutang kad kredit, anda mesti ingat bahawa kad kredit boleh menjadi alat yang berkuasa dalam menguruskan kewangan anda tetapi akan sentiasa ada gangguan apabila tidak digunakan dengan betul . Sudah tentu, terdapat banyak sebab mengapa anda harus dan tidak boleh mendapatkannya bergantung pada keperluan anda. Sama ada anda memutuskan untuk mendapatkannya atau tidak, mengurus kewangan masih memerlukan belanjawan yang baik, kesanggupan untuk mengubah tabiat berbelanja dan kerendahan hati untuk mendapatkan pinjaman penyatuan faedah rendah apabila anda sudah dibebani oleh terlalu banyak hutang kad kredit.

Comments

Popular posts from this blog

Berikut adalah 3 trigger point yang harus diwaspadai ketika Bitcoin memberikan sinyal bearish

Bitcoin (BTC) terus melihat kenaikan harga yang kuat dalam beberapa minggu terakhir, yang menimbulkan pertanyaan apakah harga akan terus naik atau melihat koreksi terlebih dahulu pada basis bullish jangka panjang. Tentunya dengan adanya reli harga akan selalu ada penurunan berupa koreksi harga yang masih diwaspadai investor, sehingga ada tiga poin utama yang harus diperhatikan untuk mewaspadai hal tersebut. Kenaikan besar, penurunan besar? Adapun aksi harga, kemungkinan penurunan yang lebih besar tampaknya kecil. Namun, pada waktu pers, beberapa indikator on-chain tampaknya telah meniru pemberitahuan kerusakan Mei 2021 sementara beberapa mencapai ambang batasnya. Misalnya, tingkat kejutan pasokan yang tidak likuid terjadi hanya sebulan setelah pulih dari divergensi bearish yang mematahkan tren naik 2019. Ini diikuti oleh kemunduran di bulan Mei, dengan harga Bitcoin turun 53% dalam 3 bulan. Indikator tersebut saat ini berada di area bullish. Segera setelah pasar melihat divergensi bea

Bagaimana untuk berurusan dengan tawaran kad kredit

Gambar: Pixabay Jika anda seorang yang mempunyai baki, tawaran kad kredit mungkin perkara yang paling kurang anda fikirkan sekarang. Tawaran kad kredit, tidak kira betapa menarik dan mudahnya tawaran itu, mungkin merupakan pinjaman paling mahal yang dibuat oleh bank, gedung serbaneka dan syarikat petrol untuk anda. Kadang-kadang, tidak kira seberapa keras anda cuba untuk tidak menyerah kepada godaan yang ditawarkan oleh kad kredit, keinginan material kadang-kadang boleh menjadi lebih kuat daripada kehendak minda. Tidak kira seberapa keras anda cuba untuk menahan kemudahan dan masa lapang yang ditawarkan oleh kad kredit, anda tidak boleh tidak untuk memanjakan diri. Dan apabila pengeluar kad kredit menawarkan kad kepada anda, anda tidak boleh menunggu untuk diluluskan dan menggunakannya untuk membayar item dan perkhidmatan yang anda suka. Untuk mengelak daripada melampaui had kredit anda, sekarang, anda harus tahu bila untuk menahan dan menikmati kemudahan yang ditawarkan oleh kad kredi

KuCoin meluncurkan dana $ 100 juta dan mengambil bagian dalam perlombaan Metaverse

Lebih banyak perusahaan terlibat dalam membangun metaverse. Merek utama terbaru untuk bergabung adalah pertukaran cryptocurrency KuCoin. Tempat perdagangan aset digital populer telah meluncurkan dana $ 100 juta untuk fokus membantu tim mengembangkan proyek Metaverse. Dana tersebut, yang dikenal sebagai KuCoin Metaverse Fund, juga akan menginkubasi protokol seperti GameFi, NFT, dan infrastruktur terdesentralisasi. Dana Metaverse $ 100 juta KuCoin telah tiba Menurut siaran pers dari CryptoPotato ini, pertukaran sedang mencoba untuk mengeksplorasi tahap perkembangan dari tren terpanasnya saat ini, Metaverse, melalui KuCoin Labs, lengan investasi dan penelitiannya. Selain menyediakan $ 100 juta untuk berbagai proyek, dana tersebut berkomitmen untuk memberikan "dukungan dan insentif komprehensif terkait inkubasi, investasi pasar utama, kemitraan bisnis, branding, manajemen pasar, dan strategi go-to-market." Ini juga akan mendorong adopsi massal teknologi blockchain dengan penekana