Skip to main content

Cara Beli Crypto Dengan Kad Debit


Sekiranya anda seorang pemula di dunia cryptocurrency, pilihan terbaik untuk membeli Crypto adalah dengan kad debit. Kad debit adalah pilihan pembayaran yang popular kerana ia membolehkan anda membeli cryptocurrency dengan mata wang FIAT. Transaksi ini cepat dan selamat. Selain itu, ia tidak memerlukan pemeriksaan kredit, yang merupakan satu-satunya kelemahan menggunakan kad kredit atau kad debit. Kaedah ini juga dianggap sebagai cara terpantas dan paling mudah untuk membeli Crypto.

Anda boleh membeli cryptocurrency dengan kad debit jika anda seorang warganegara AS dan tinggal di negara yang membolehkan transaksi tersebut. Terdapat beberapa sebab untuk ini, tetapi sebab yang paling penting ialah anda tidak perlu mempunyai akaun bank untuk menggunakan kad ini. Di samping itu, anda tidak perlu bimbang tentang perbelanjaan kadar pertukaran atau terjebak dengan keseimbangan yang tinggi. Kelebihan terbesar untuk membeli Crypto dengan kad debit adalah bahawa ia lebih cepat dan lebih mudah dari sebelumnya untuk membuat pembelian dalam talian.

Walau bagaimanapun, adalah penting bahawa anda mempunyai kad debit untuk membeli Crypto. Menggunakan kad debit akan menghalang anda daripada membelanjakan lebih banyak wang daripada yang anda mampu. Kebanyakan kad debit Crypto menyokong beberapa cryptocurrency, dan ada juga yang mengetepikan ambang tahunan untuk pengguna yang melabur lebih daripada yang mereka mampu. Pastikan anda mempunyai wang untuk membayar bil jika pelaburan anda gagal. Anda akan membelanjakan lebih banyak daripada yang anda mampu, jadi pastikan anda mempunyai wang yang cukup untuk membayar rang undang-undang sekiranya berlaku kerugian.

Terdapat juga beberapa kelebihan untuk menggunakan kad debit cryptocurrency. Untuk satu, ia menawarkan yuran yang lebih rendah dan serasi dengan semua kad kredit utama. Menggunakan kad debit Crypto adalah cara yang cepat, mudah dan selamat untuk membuat pembelian dalam talian. Satu lagi kelebihan ialah ia membolehkan anda menggunakan kad debit untuk membeli Crypto. Ini boleh membantu anda mengelakkan kerepotan kredit tradisional atau kad debit. Pilihan ini amat berguna jika anda baru kepada dunia cryptocurrency.

Jika anda ingin membeli Crypto dengan kad debit, anda harus sedar bahawa ia boleh mahal untuk menggunakan kad kredit tradisional. Nasib baik, terdapat banyak cara untuk mengelakkan yuran ini dengan menggunakan kad debit Crypto. Sesetengah kad debit cryptocurrency juga menawarkan faedah tambahan. Tidak seperti kad kredit tradisional, kad debit ini dapat membantu anda menjimatkan wang dan menjadikan hidup anda lebih mudah. Anda akan dapat membeli lebih daripada satu cryptocurrency pada satu masa, dan anda boleh mendapatkan cashback di ATM.

Jika anda seorang pemula dan tidak pasti bagaimana untuk membeli Crypto dengan kad debit, anda boleh mencari bursa terbaru yang menawarkan ciri-ciri tersebut. Sebagai tambahan kepada bursa terbaik, terdapat banyak lagi yang menawarkan kad debit yang selamat dan terjamin. Jika anda tidak pasti tentang mana yang hendak digunakan, penting untuk mengetahui apa yang anda dapatkan sendiri. Sesetengah syarikat hanya menerima kad kredit, sementara yang lain akan bekerja dengan kad debit.

Satu lagi manfaat kad debit adalah kemudahannya. Anda tidak perlu bimbang tentang menangani teknologi yang kompleks. Anda hanya boleh mengambil gambar diri anda memegang pasport dan membayar dengan kad anda. Jika anda seorang pemula, kad debit adalah penyelesaian terbaik untuk anda. Selain itu, kad debit tidak menyebabkan anda kerepotan apabila membeli aset digital. Proses mengesahkan kad debit dengan kad kredit adalah cepat dan mudah.

Walaupun kebanyakan pertukaran cryptocurrency dalam talian membolehkan anda membeli Crypto dengan kad debit, ada yang tidak memerlukan pengesahan. Adalah idea yang baik untuk melalui pengesahan di bursa yang bereputasi sebelum membuat sebarang pembelian, kerana ini akan membantu memastikan keselamatan anda. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa laman web yang disahkan akan mengenakan yuran yang sama seperti yang palsu. Kemudian, anda perlu menggunakan kad kredit yang mempunyai cip EMV.

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan kad debit anda, anda boleh mula membeli Crypto dengan kad debit anda. Langkah seterusnya adalah untuk menyediakan akaun anda supaya anda boleh menggunakannya untuk transaksi lain. Sebaik sahaja anda mempunyai akaun anda, anda boleh mula meneroka dunia Crypto. Sama ada anda seorang pemula atau pakar, anda boleh membeli Crypto dengan kad debit untuk memulakan pendapatan dari platform yang mesra cryptocurrency. Anda juga akan mempunyai akses kepada alat dan dompet perdagangan lanjutan.

Sumber: Inetoday.com How to buy Crypto with Debit Card

Comments

Popular posts from this blog

Berikut adalah 3 trigger point yang harus diwaspadai ketika Bitcoin memberikan sinyal bearish

Bitcoin (BTC) terus melihat kenaikan harga yang kuat dalam beberapa minggu terakhir, yang menimbulkan pertanyaan apakah harga akan terus naik atau melihat koreksi terlebih dahulu pada basis bullish jangka panjang. Tentunya dengan adanya reli harga akan selalu ada penurunan berupa koreksi harga yang masih diwaspadai investor, sehingga ada tiga poin utama yang harus diperhatikan untuk mewaspadai hal tersebut. Kenaikan besar, penurunan besar? Adapun aksi harga, kemungkinan penurunan yang lebih besar tampaknya kecil. Namun, pada waktu pers, beberapa indikator on-chain tampaknya telah meniru pemberitahuan kerusakan Mei 2021 sementara beberapa mencapai ambang batasnya. Misalnya, tingkat kejutan pasokan yang tidak likuid terjadi hanya sebulan setelah pulih dari divergensi bearish yang mematahkan tren naik 2019. Ini diikuti oleh kemunduran di bulan Mei, dengan harga Bitcoin turun 53% dalam 3 bulan. Indikator tersebut saat ini berada di area bullish. Segera setelah pasar melihat divergensi bea

Bagaimana untuk berurusan dengan tawaran kad kredit

Gambar: Pixabay Jika anda seorang yang mempunyai baki, tawaran kad kredit mungkin perkara yang paling kurang anda fikirkan sekarang. Tawaran kad kredit, tidak kira betapa menarik dan mudahnya tawaran itu, mungkin merupakan pinjaman paling mahal yang dibuat oleh bank, gedung serbaneka dan syarikat petrol untuk anda. Kadang-kadang, tidak kira seberapa keras anda cuba untuk tidak menyerah kepada godaan yang ditawarkan oleh kad kredit, keinginan material kadang-kadang boleh menjadi lebih kuat daripada kehendak minda. Tidak kira seberapa keras anda cuba untuk menahan kemudahan dan masa lapang yang ditawarkan oleh kad kredit, anda tidak boleh tidak untuk memanjakan diri. Dan apabila pengeluar kad kredit menawarkan kad kepada anda, anda tidak boleh menunggu untuk diluluskan dan menggunakannya untuk membayar item dan perkhidmatan yang anda suka. Untuk mengelak daripada melampaui had kredit anda, sekarang, anda harus tahu bila untuk menahan dan menikmati kemudahan yang ditawarkan oleh kad kredi

Kad Kredit Terjamin Bank

Gambar: Pixabay Walaupun terdapat banyak jenis kad kredit di luar sana untuk pengguna, terdapat sedikit untuk mereka yang mempunyai kredit buruk. Mereka yang ingin membaiki kredit mereka mempunyai beberapa pilihan yang tersedia, salah satunya ialah kad kredit yang dijamin oleh bank. Kad kredit ini boleh membantu anda membaiki kredit anda, kerana ia berfungsi bersama dengan akaun simpanan atau cek anda. Kad kredit terjamin bank kelihatan dan berfungsi seperti kad kredit tradisional, walaupun ia menggunakan akaun bank anda sebagai cagaran. Pada bila-bila masa anda tidak dapat membayar bil kad kredit anda pada tarikh tamat tempoh, bank akan mengeluarkan wang daripada akaun anda. Dengan cara ini, sentiasa ada wang untuk bank, sekiranya anda tidak dapat membuat pembayaran anda. Kad kredit terjamin bank juga sesuai untuk mereka yang muflis atau tidak layak untuk mendapatkan talian kredit kerana kredit yang teruk atau tiada sejarah kredit. Kad kredit ini menunjukkan kepada bank anda bahawa an